Musikalske Foredrag

MUSIKALSKE "SYNG-MED" FOREDRAG

Fællessang og viden


Sammen med Niklas Schneidermann, guitarist og sangskriver i rockbandet Magtens Korridorer, har jeg fire musikalske "syng-med" foredrag. Jeg holder korte faglige oplæg som sætter sange og temaer i perspektiv, og Niklas som har guitaren med, spiller og synger med deltagerne. Foredragene er velegnede som et anderledes indslag til konferencer, temadage osv.

Arbejdsglæde & Arbejdersange


Vi bruger de største hits fra Arbejdersangbogen til at illustrere de konflikter og udfordringer, der findes på nutidens arbejdspladser. Du kan synge med og bruge sangene til inspiration og refleksion. 


Vi kommer med bud på, hvad arbejdspladsen kan gøre for at minimere blandt andet stress og udbrændthed, og på hvad du selv kan gøre for at have det godt på din arbejdsplads.  


Se klip fra foredraget her: FOA Kongres 2019

Forandring & Fællessang


Sammen taler og synger vi om forandring. Vi synger blandt andet "Lyse Nætter", "Kringsat af fjender" og Bob Dylans klassiker: ”The Times They Are A-Changin´” .


Vi får helt styr på, hvorfor mennesker har så svært ved forandring, og hvordan vi kan gøre det hele lidt lettere, nu hvor forandringerne er kommet for at blive.

Kvindekamp & Kampsange


Ligestillingen er stadig ikke helt på plads!


Vi taler om bias, privilegieblindhed og hverdagsdiskrimination, og synger med på alle de bedste kampsange. Glæd dig til ”Smuk og dejlig”, ”Det var en lørdag aften”, ”Vi går med røde sokker” og mange flere…


Vi taler også om mændene, for hvad med dem? Vi har et pragteksemplar med af slagsen, nemlig Niklas, der til anledningen har en ægte mandesang med, nemlig Magtens Korridorers hit ”Lorteparforhold”.

Parforhold & Kærlighedssange


Det allervigtigste er kærligheden, selvom parforholdet også har sine udfordringer. 

Vi bliver klogere på hvad der er på spil i parforholdet, og synger alle de bedste kærlighedssange som "Kvinde Min", Smuk og dejlig og mange flere...

"Vi var meget tilfredse med underholdningen, det var helt i top :-)"

Henriette Valentin, arrangør Danske Socialrådgivere

"Rigtig godt og underholdende indslag til vores konference, som sikrede det gode humør og fællesskab. Deltagerne nød at synge med og blev samtidig klogere"

Tina Byrgesen, konsulent FOA

"Kære alle jer - Overvej lige at løfte sangen lidt med Nina og Niklas ved jeres næste arrangement!

Som del af en arbejdsopgave på en konference hos FOA Sønderjylland, stødte jeg ind i Niklas Schneidermann fra Magtens Korridorer.


Nu er jeg ikke typen, der sådan bliver totalt starstruck, når jeg møder rockmusikere

Men han gjorde alligevel indtryk på mig sammen med sin kone Nina Schneidermann, som var en af mine samarbejdspartnere på konferencen. Nina arbejder som freelancer - blandt andet som underviser i FOA og hos CBS.


Under aftensmaden satte de to sig til rette bag mikrofoner og Niklas med sin guitar. Jeg troede måske ‘bare’, at nu kunne der synges med på ‘arbejdersange’ - hvoraf nogle virkelig både er smukke og svære at blive træt af, mens andre bare ‘er blevet sunget nok’ op gennem min barndom med meget politisk optagede forældre.


Men det var ikke bare sang, det var også sang, og Niklas er en dygtig musiker. Der var sådan rigtige analyser fra Ninas side med afsæt sangens tekst og historie. Analyser som åbnede for ting i vores nutidige samfund, der kan ses i lyset af nogle af de gamle tekster. Vores arbejdsforhold, fællesskaber, rettigheder etc. Og selvom analyserne var spændende, så var det heller ikke dem i sig selv, der gjorde det. For jeg kan også meget nemt stå af på en lidt for spids eller bedrevidende og politisk (fagbevægelses)retorik

Nej, analyserne var også leveret på en MEGA sjov og nærværende facon, og den ping pong, der fandt sted mellem Nina og Niklas var hylemorsom. Lige præcis som man kan forvente, når en ekspert i human ressource management og en rockmusiker mødes over nogle arbejdersange.


Pernille Mollie, Grafisk Facilitator, Mollie Facilitering

Kontakt